Tuesday, July 9, 2013

amalan di bulan Ramadhan

Selamat menyambut bulan ramadhan
semoga bulan yang indah ini kita dapat perbanyak kan amalan
bukan menjadikan bulan ramadhan sebagai "Pesta Makan"

Sedih dan sayu bila Ramadhan kali ini tak dapat sambut
rasa macam "kosong "so godek2 mr google
harap-harap ramdhan kali ini dapat diisi dengan penuh keimanan



Antara amalan yang boleh dibuat sepanjang ramadhan ketika haid & nifas

1. Melakukan Khidmat (pelayanan/membantu) orang lain, terutama orang yang berpuasa
2. mendorong orang lain beramal shalih
3. menjamu berbuka
4.  memperbanyak istighfar dan shodaqoh
5. memperbanyak Dzikir
6.  memperbanyak doa
7. Tholabul 'Ilmi (mencari ilmu)


Selamat menyambut ramadhan


p/s gambar dan info dari mr google


Thursday, July 4, 2013

Shopping Raya

Pejam celik kejap je dah nk raya balik
rasa mcm br je celebrate raya lepas

ok kali ni mungkin tak dapat menyambut ramadhan
pantang pun habis dlm minggu ke 2 puasa
masakla nak mengganti balik
dah 2x puasa penuh
tetiba tahun ni tak dpt puasa (mungkin)
huhuhuhu
harap-harap tak la sebulan tak dapat puasa

korang dah shopping raya?
ok ok actually nk minta pendapat
since pantang pun habis minggu ke 2 puasa
ditambah dgn kelas short sem dah nak mula
mungkin shopping raya last2 minit

so nak tanya korang shopping raya kat mana
bajet dh last2 minit malas nk survey banyak tempat
mcm bj tshirt n bj anak2 mungkin pg mall je
nak cari bj kurung biasa kat mn best n banyak choice

macam g ampang park banyak choices
tapi harga hurmhh x banyak best sgt
rm200/rm300 ke atas.. kalau dulu tak ada anak  boleh la rembat
sekarang dah ada 2 anak mau pk 2,3x nak beli baju sendiri dgn rege camtu

so korang shopping raya kat mana?
saya duk area Pj (kang ada pulak bg suggestion kt shoping kt jb, kedah, penang pulak)

orang cakap shopping kat PKNS  s.alam best.. x tau la pulak, kt SACC, plaza Massalam, jln TAR?


 gambar sebagai hiasan semata

Thursday, June 27, 2013

Alhamdulillah

Alhamdulillah

Pada 3 jun  10:38 PM  baby A popout,

Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah

proses bersalin baby A mudah dan cepat











ok ni baby tua Aqib yg nak jugak naik bouncer

Monday, May 27, 2013

Avent VS Madela

selamat petang 
bercinta nak update blog
ok actually saya dah start cuti tgu due je ni...hihihihi
macam time aqib dulu saya update blog setiap hari sampai la hari ke 11 aqib pop outs
tapi kali ni mcm x sempat since start cuti last week dh pg JB utk present projek study and the rest x hantar aqib ke nursery so mmg x sempat nk update blog.
okokok stop direct to the point

actually nak minta pendapat korang yg dah guna manual breastpump Avent or Madela
time aqib guna freestyle madela.. and igt time pantang ni ada waktu rehat kejap2 tu nk guna manual yg lebih mudah nk manage.. so sesapa yg dh pernah guna manual MADELA or AVENT  pls feedback.. sgt2 appreciate  feedback korang...before beli salah 1 ni.




Saturday, May 11, 2013

hunting for car seat and baby cot

balik kerja ptg tadi rush ke mid, konon ada exhibition baby  kan.. nk la srvey car seat n cot nya.. weekend full dgn class,

tiba2 bila dh tgk banyak2 makin pening nk pilih





p/s ok congrats to my sis khaleela shamsuddin dh selamat bersalin baby gurl yg comel ptg td, ahad lps kls mak su dtg ye

Wednesday, May 1, 2013

Yeahh esok cuti

Esok cuti, jadi nak upload sampai muntah


                                           
nak cari anak patung ni x jumpa2, ( tapi actually ni tabung)


suka sgt dgr zikir imam muda najdi ni

breakfast ni mmg tak cukup untuk perut saya buat masa ni, mau 2,3 set baru burppp Alhamdulillah

paksa suami cari jawapan

lepak doubletree reramai semata untuk pulun paper yg killer sgt 

 rindu balik kelantan, serius banyak makanan best! ok rindu jugak family kt sana..hehehhe

fav toy dia

 quality time lps exam, phewww abaikan pipi boolat tu

bila nak turun harga ni wahai en beg. 

 aqib ni,mmg ssh nak mik gambar family

 bukit bendera

haipp.. aqib tgk ape tew?

 1 hari 10 tempat nak pergi, tapi aqib masih segar..oh yeahhh

 sian aqib letih, keluar 10pg, balik 10 mlm



husband suke sgt nasi kandar penang, murah n super sedap!


 melawat 1 banggunan opis sementara tgu ayah, rutin harian ummi

 makan krim aje ok

 dlm sarat2 sempat join kelab Tiaranita ke Sepang

husband dh bising, stop beli brg pink ok!

 dh nk bersalin, baju ni x jumpa2, itu la aku

lately suke main perfect365..kakakaka

 bila ntah nak buat..resepi dh amik awal2

buah tgn dr cameron, tks ila

hari2 tulis note,  dear baby A pls keluar on time ok, paling tidak lepas kan ummi nak present 20 mei ni kt skudai..plsssss



ok, dh muak... lagipun semua ahli rumah dah tidur.. biasa ummi tidur paling awal..esok cuti kan..