Monday, May 27, 2013

Avent VS Madela

selamat petang 
bercinta nak update blog
ok actually saya dah start cuti tgu due je ni...hihihihi
macam time aqib dulu saya update blog setiap hari sampai la hari ke 11 aqib pop outs
tapi kali ni mcm x sempat since start cuti last week dh pg JB utk present projek study and the rest x hantar aqib ke nursery so mmg x sempat nk update blog.
okokok stop direct to the point

actually nak minta pendapat korang yg dah guna manual breastpump Avent or Madela
time aqib guna freestyle madela.. and igt time pantang ni ada waktu rehat kejap2 tu nk guna manual yg lebih mudah nk manage.. so sesapa yg dh pernah guna manual MADELA or AVENT  pls feedback.. sgt2 appreciate  feedback korang...before beli salah 1 ni.




6 comments:

  1. lin pkai medela harmony... so far ok... tu je bp yangl in guna sepanjang 10 bulan susukan hafidh...

    tp orang kata, avent suction dia lagi kuat dari medela... but not so sure la...

    for me, medela da ok da... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks allene.... Madela mmg terbaik kn..

      Delete
  2. salam..
    nak bg cdgan bole?i rasa better u blaja also marmet technique aka hand expression.sangat berguna esp kalu engorged etc.

    Happy breastfeeding ya!!

    ReplyDelete
  3. Suke madela harmony. Mmg harmony. Soft suction n kalo bengkak susu mmg la cepat soothe.. pada saya la... Maybe depends pd individu gak

    ReplyDelete
  4. hurmhh.. kire suck cepat juga ye.. tks dear

    ReplyDelete

mommy yg baik hati tlg doa kan ummi aqib jd ibu yang baik