Monday, May 27, 2013

Avent VS Madela

selamat petang 
bercinta nak update blog
ok actually saya dah start cuti tgu due je ni...hihihihi
macam time aqib dulu saya update blog setiap hari sampai la hari ke 11 aqib pop outs
tapi kali ni mcm x sempat since start cuti last week dh pg JB utk present projek study and the rest x hantar aqib ke nursery so mmg x sempat nk update blog.
okokok stop direct to the point

actually nak minta pendapat korang yg dah guna manual breastpump Avent or Madela
time aqib guna freestyle madela.. and igt time pantang ni ada waktu rehat kejap2 tu nk guna manual yg lebih mudah nk manage.. so sesapa yg dh pernah guna manual MADELA or AVENT  pls feedback.. sgt2 appreciate  feedback korang...before beli salah 1 ni.




7 comments:

  1. lin pkai medela harmony... so far ok... tu je bp yangl in guna sepanjang 10 bulan susukan hafidh...

    tp orang kata, avent suction dia lagi kuat dari medela... but not so sure la...

    for me, medela da ok da... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks allene.... Madela mmg terbaik kn..

      Delete
    2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. salam..
    nak bg cdgan bole?i rasa better u blaja also marmet technique aka hand expression.sangat berguna esp kalu engorged etc.

    Happy breastfeeding ya!!

    ReplyDelete
  3. Suke madela harmony. Mmg harmony. Soft suction n kalo bengkak susu mmg la cepat soothe.. pada saya la... Maybe depends pd individu gak

    ReplyDelete
  4. hurmhh.. kire suck cepat juga ye.. tks dear

    ReplyDelete

mommy yg baik hati tlg doa kan ummi aqib jd ibu yang baik